Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Ta av skygglapparna – och se alla hoten mot demokratin

Folkmord och hatbrott förhindras inte genom att lägga allt fokus på en typ av extremism, skriver Wanja Delén, Sverigedemokraterna Gävleborg, i en replik.

Annons

Replik till Kukkamariia Valtola Sjöberg.

I sin insändare uttrycker Kukkamariia Valtola Sjöberg stor bestörtning och besvikelse över att inte fler tar hotet från nazismen på allvar. Denna grupps forna och nutida illdåd ska varken förringas eller förminskas, de ska fördömas och bekämpas. Debatten behöver dock breddas. Att en viss grupp av extremister allena pekas ut som det reella hotet mot medmänskligheten och alla människors lika värde riskerar att låta andra våldsbejakande extremister smyga under radarn, tills det är försent.

Sverigedemokraterna välkomnar Sjöbergs engagemang för att motverka och agera mot nazister och rasister. Dock får vi inte blunda för dagens globala förföljelse av kristna, där islamister ofta är förövare, eller extremistiska vänsterorganisationers våld och förtryck av oliktänkande.

Sverigedemokraterna står upp för alla människors lika värde och rättigheter, inte bara för vissa selekterade grupper, utan för alla. Folkmord och hatbrott kan inte förhindras retroaktivt, varför vi utan undantag fördömer all form av extremism. I Sverige liksom i internationella forum, arbetar vi hårt för att bekämpa de extremister som anser sig besitta rätten att fördöma, förfölja eller skada oskyldiga människor för att de är av en annan åsikt, religion, etnicitet, kön, sexuell läggning, funktionsvariation.

Folkmord och hatbrott förhindras inte genom att lägga allt fokus på en typ av extremism. Historien visar tydligt att olika typer av extremism, såväl politisk som religiös, kan orsaka fruktansvärda brott mot mänskligheten. Alla vore betjänta av att fler vågar ta av sig sina skygglappar och se att hotbilden mot vår demokrati är mångfasetterad.

Wanja Delén, Sverigedemokraterna Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel