Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Styrman: Svar till KD

Signaturen Styrman svarar på Kristdemokraternas replik på hans tidigare insändare.

Det är svårt att försvara ert samarbete med SD. När ni har er ideologi och principprogram där ni slår fast att ni ska motarbeta nationalsocialismen i all dess former.

Nu försöker ni tona ner ert samarbete med SD och att samarbetet är bara för att ni tycker lika i sakfrågan. Låt mig få på nytt citera er partiledare som sa att ni "delar de grundläggande problemformuleringarna " då är det inte tal om små enskilda "sakfrågor" det handlar om utan en grundläggande samsyn.

Då klingar era löften att ni inte tummar på er ideologi och era grundläggande värderingar falskt i mina öron. Ert ideologi- och principprogram har en helt annan kurs än KD idag.

Slutligen så är det väl så att i ett samarbete inom en grupp av partier som nu, med M, SD, KD och L, så får partierna inflytande efter storlek och att Åkesson också redan har tillkännagett att något annat är det inte frågan om i detta fall heller.

Ni hjälper fram ett parti som SD till ökat inflytande och makt, tvärs emot vad som är era grundläggande värderingar om man läser ert ideologi- och principprogram. Ni läsare kan själva kolla vad som står i detta program. Då ser ni att KD av idag går åt motsatt håll för full maskin utan hänsyn till den egna ideologin som man inte bara "tummar" på , man trampar rakt över den.

Styrman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel