Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Sjukvårdspartiet Gävleborg behöver utbilda sig – de rör ihop begreppen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Sjukvårdspartiet Gävleborg har blandat ihop saker. Det är skillnad på gruppengar och partistöd, skriver Jan C Näsholm i en replik till Yvonne de Winter.

Sjukvårdspartiets ordförande Henrik Olofsson har tillsammans med Yvonne de Winter publicerat en insändare på helahälsingland.se och en artikel i tidningen den 29 april. Man föreslår att partiet efterskänker 27 000 av sina gruppengar. Man säger att pengarna skall användas i sjukvården i bekämpandet av coronaviruset – i sig ett behjärtansvärt syfte.

Men nu säger reglementet att gruppengar skall användas till bland annat utbildning och förkovran inom partiet och kan inte användas till annat. Och det tycks behövas utbildning i Sjukvårdspartiet – man har blandat ihop gruppengar med partistöd.

I motionen som partiet lämnat in vid senaste fullmäktige hade partiet blandat ihop partistöd och gruppengar. Så utbildning behövs verkligen i Sjukvårdspartiet Gävleborg.

Jan C Näsholm, Bergvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel