Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Självklart måste verksamheter ställas mot varandra "Det är er skyldighet att använda skatteintäkterna där behovet är som störst"

 
Bandyhall i Bollnäs
Visa alla artiklar

Att du inte förstår att man måste ställa verksamheter mot varandra är häpnadsväckande. Precis som en familjeförsörjare måste prioritera mat framför ett biobesök när kassan är tom, måste ni prioritera kärnverksamheten, skriver Ingvar Bengtsson i en replik till Marie Centerwall (S).

Replik på insändaren: Det handlar inte bara om en bandyhall – det handlar om en plan för hela Bollnäs centrum

Marie Centerwall skriver att hon är glad över att en extern aktör är beredd att bidra med investeringar för både bandyn och eftersatta byggnader. Förstår Marie inte att den externa aktören är en entreprenör och som ska ha betalt för sitt åtagande, han lämnar inte bidrag till kommunen. SBB förväntar sig naturligtvis att även bandyprojektet ska bli en bra affär.

Att du inte förstår att man måste ställa verksamheter mot varandra är häpnadsväckande. Precis som en familjeförsörjare måste prioritera mat framför ett biobesök när kassan är tom, måste ni prioritera kärnverksamheten. Det är er skyldighet att använda skatteintäkterna där behovet är som störst.

I Ljusnan den 27 maj ondgör sig Marie att socialnämnden överskrider budget, - har tanken inte föresvävat dig att budgeten är för snålt tilltagen? Ska socialnämnden spara så innebär det i praktiken att man måste minska bemanningen, vilket innebär minskad hjälp till de mest utsatta i samhället. Så blir utfallet när ni inte förstår att ställa verksamheter mot varandra.

Skriver ni kontrakt med SBB har ni försatt er i en gisslansituation med stor risk för oönskade konsekvenser. Med tanke på stadsplanering, vore det inte bättre att få bort Infra Nords lokal från stadsbilden, kanske flytta deras verksamhet till Bro 4:4? Du kommenterade inte min kritik mot att kommunala bolag sponsrar Bandyföreningen? 

Ingvar Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel