Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Självföryngring innebär inte att skogen blir ovårdad och ogenomtränglig

Det var i de skogarna som, de nu skyddsvärda, biotoperna skapades och trivdes. Värt att minnas. Dagens skogsbruk har totalt förstört alla förutsättningar för dessa, skriver signaturen Vakna!.

Kommentar till Erik Anderssons Replik den 12/6.

Varför skulle en skog, vid självföryngring, vara ”ovårdad och ogenomtränglig”?

Även på den tiden det pågick, röjde man och gallrade för att få plats och ljus till stammar på tillväxt. Skogen sköttes med ansvar och omtanke så länge skogsbönderna själva fick bestämma.

Det var i de skogarna som, de nu skyddsvärda, biotoperna skapades och trivdes. Värt att minnas. Dagens skogsbruk har totalt förstört alla förutsättningar för dessa.

Nej, ingen kan leva på skyddsvärda biotoper men deras försvinnande säger något om hur kall beräkning slår mot naturen där huvudsaken är att industrin får sitt. En stor del av fortfarande orörda områden har påpassligt nog förstatligats i skenet av att de måste skyddas. Det var ”tacken” det.

För övrigt: Från ”ogenomtränglig” till otillgänglig är steget inte så långt. Hur angenämt är det att ta sig fram på markberedda kalhyggen då?

Vakna!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel