Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Satsningen på sommarlovsaktiviteter kommer fortsätta

Det är glädjande att regeringen nu skjuter till pengar för sommarlovsaktiviteter, som i vårt län har varit mycket uppskattade, skriver socialdemokratiska riksdagsledamoten Elin Lundgren i ett svar till debattinlägget från företrädare för Vänsterpartiet.

Jag tror att alla håller med Ulla Andersson och Joel Nordqvist (båda V) om att alla barn har rätt till en meningsfull fritid. Barns förutsättningar och möjligheter är idag väldigt olika beroende på till exempel var i landet de bor och vilka som är deras föräldrar. Vi delar bilden av att olika satsningar med målet om jämlikhet är mycket viktiga.

Läs hela debattinlägget: (S)vik inte löftena till barnen och ungdomarna

I sin debattartikel undrar Andersson och Nordqvist hur det blir med de stöd för sommarlovsaktiviteter som den socialdemokratiskt ledda regeringen investerat i tidigare år, men som Moderaterna och Kristdemokraterna prioriterade bort i den budget som i höstas vann med stöd av Sverigedemokraterna.

Den 16 mars aviserade regeringen att satsningen på sommarlovsaktiviteter kommer att fortsätta! Motiveringen till satsningen lyder: ”Syftet med det statliga bidraget är stödja kommunerna att utveckla aktiviteter som är integrationsfrämjande, som motverkar segregation och som ger stimulans samt personlig utveckling. Man vill även bidra till att skapa nya kontaktytor mellan flickor och pojkar från olika sociala bakgrunder.”

I vårt län har sommarlovsaktiviteterna varit mycket uppskattade. Kommunerna och civilsamhället, med barn- och ungdomsföreningar i spetsen, vittnar om välbesökta aktiviteter där unga fått en meningsfull fritid och nya vänner.

Att regeringen nu väljer att åter skjuta till medel för sommarlovsaktiviteter är mycket bra barnvärnanade och jämlik politik.

 

Elin Lundgren S, riksdagsledamot, Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel