Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Politik har inte i Pride-diskussionen att göra

 
Bollnäs Pride 2019
Visa alla artiklar

Att svenska kyrkan får stå i skottgluggen varje gång man vill skaffa sig enkla och snabba poäng är bedrövligt. Politiska partier tar parti emot saker de ej verkar begripa sig på. De ska inte lägga sig i vad som sker inom kyrkans utövande eller ståndpunkter, skriver insändaren Andreas.

Nu har Socialdemokraterna i Bollnäs vädrat vittring, och försöker samla poäng på att stötta Pride i en fråga som de som vanligtvis inte begriper. Att ett partis medlemmar öppet ifrågasätter en verksamhetsutövare är skamligt. De trycker med sin politiska makt på frågor som ej rör eller ska röra deras vardag som politiker. Att hävda att man står bakom arbetare men sen så fort det blåser det minsta vända ryggen och lägga in personliga åsikter i debatten - nej, där är som vanligt dessa Socialdemokrater ute och cyklar.

Läs också insändaren från Jan Lahenkorva (S); Kyrkoherdens svar är en dikeskörning – Bollnäs Pride borde vara en självklarhet för Svenska kyrkan

Pride är en organisation som ska driva frågan om allas lika värde och rättigheter, varför väljer man då att förkasta när någon öppnar sin verksamhet?

Ingrid Natander har ej sagt något nedvärderande eller framstått som motståndare till Pride. Tvärtom, hon omfamnar organisationen och säger kort och gott; välkommen ska ni vara oavsett kön eller läggning.

Läs också insändaren från Bollnäs Pride och kyrkoherdens svar; Varför nobbas Pride av Bollnäs pastorat?

Sen kommer dessa fritidspolitiker krypande i skuggorna, försöker hitta politiska poäng på andra för att själva slippa stå i skamvrån för sina dåliga beslut.

Bollnäs kommun tar ingen skada för att Ingrid Natander ej står i regnbågens färger och pratar om guds kärlek.

Att svenska kyrkan får stå i skottgluggen varje gång man vill skaffa sig enkla och snabba poäng är bedrövligt. Politiska partier tar parti emot saker de ej verkar begripa sig på. De ska inte lägga sig i vad som sker inom kyrkans utövande eller ståndpunkter.

Det finns andra religioner som inte ens nämns när Pride kommer på tal. Det är alltid svenska kyrkan som ska dras in. Är detta för att det är enkelt att kasta dumheter på den organisationen? Ja naturligtvis.

Det finns muslimer och muslimska förbund som deltar, men i vilken utsträckning? Var är den debatten om dessa organisationer och dess medlemmar? Eller är det tabu att ens nämna att om man lever i denna demokrati så är det fritt fram att inte delta i Pride. Det ska inte ses som ett svek emot kommunen eller organisationer, utan som ett val att alla har lika värde. Det har även min och din personliga integritet och åsikt.

Lägg inte politiska åsikter där politik ej hör hemma, Socialdemokraterna och övriga politiker bör tänka över sina enormt dumma beslut de fattar varje dag och istället för att hoppa fram och kasta sten, fokusera på kommande val och beslut, inte jaga kyrkoherdar och intresseorganisationer.

Att medverka i Pride är och kommer alltid att vara ett personligt intresse.

Att man tar ett ställningstagande för människors lika värde är en sak, men detta inlägg från Socialdemokraterna är bara för mycket politisk dynga.

Andreas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel