Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Pengagåvan var menad som en signal på vår uppskattning

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Som arbetsgivare vill vi visa vår uppskattning till alla anställda som kämpar på i en besvärlig tid. Självklart förstår vi att summan på 500 kr inte förändrar tillvaron för våra anställda men vi vill på detta sätt ge en tydlig signal och ett stort tack för mångas slit under våren, skriver Håkan Englund, kommunstyrelsens ordförande Ovanåker.

Replik till insändare från Veine Wikström: Glömde du en nolla Håkan Englund?

Precis som du beskriver så är det många av våra anställda i Ovanåkers kommun som har en tuff vår i sitt jobb. Framförallt gäller detta naturligtvis våra anställda inom äldreomsorgen. De jobbar med att ta hand om smittade brukare och med att förhindra smittan att spridas. De är naturligtvis även oroade för sin egen hälsa.

Som arbetsgivare vill vi visa vår uppskattning till alla anställda som kämpar på i en besvärlig tid. När Skatteverket höjde gränsen för en skattefri gåva till anställda så bedömde vi att en sommargåva skulle kännas som en bra signal. Självklart förstår vi att summan på 500 kr inte förändrar tillvaron för våra anställda men vi vill på detta sätt ge en tydlig signal och ett stort tack för mångas slit under våren.

Vi insåg också att det inte var alldeles enkelt att dra gränsen för vilka som skulle omfattas utan stannade vid att ge sommargåvan till alla anställda. Sommargåvan innebär även att vi på ett enkelt sätt stödjer lokala företag i en för många besvärlig och kämpig tid.

Håkan Englund, kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel