Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK PÅ LEDARE: Det är inte en enskild match som ska vinnas – det är ett ansvarstagande för framtiden

Vår bedömning i Ovanåker beträffande skolchefen är att hon absolut inte har gjort något olämpligt i meningen oegentligheter. Vår bedömning är att hennes ledarskap inte räcker för att säkerställa en ännu bättre skola i Ovanåker i framtiden, skriver kommunstyrelsens ordförande, Håkan Englund.

I fredagstidningen ställer Lilian Sjölund en fråga till undertecknad som kommunstyrelseordförande. Detta är mitt svar.

Breda penseldrag kan vara bra ibland men nu tycker jag att Lilian sjölunds ledarkommentar till nyheten om Ljusdals skolchef, där hon också tar upp Ovanåker, är i yvigaste laget.

Vår bedömning i Ovanåker beträffande skolchefen är att hon absolut inte har gjort något olämpligt i meningen oegentligheter. Vår bedömning är att hennes ledarskap inte räcker för att säkerställa en ännu bättre skola i Ovanåker i framtiden. En diskussion om detta har kontinuerligt förts mellan mig och skolchefen. Därför kom det inte som en blixt från klar himmel. Som du säkert förstår kommer jag absolut inte offentliggöra några detaljer eller exempel på vad bristerna bestod i med hänsyn till en enskild människa.

Det är korrekt att oppositionen har haft synpunkter på själva förfarandet men min bestämda uppfattning är att oppositionen helt och fullt står bakom själva åtgärden.

En av uppgifterna som kommunstyrelsen och då särskilt dess ordförande har är att utöva uppsikt över övriga nämnders arbete och se till att förvaltningarna sköter sina uppgifter på bästa sätt. Detta kan ibland innebära nödvändiga förändringar av laguppställningen även om det är smärtsamt för enskilda personer.

Det är inte en enskild match som ska vinnas till varje pris utan ett ansvarstagande för våra elever och lärare så att de även i framtiden har de bästa förutsättningarna för att lyckas.

Det kan även vara värt att uppmärksamma att Ovanåker inte tillhör de kommuner som måste göra dramatiska nedskärningar inom skolan för att klara budget. Detta innebär inte att vi i Ovanåker inte behöver göra löpande anpassningar och effektiviseringar men det viktiga är enligt vår mening att behålla lärartäthet, elevhälsa, behöriga lärare och duktiga rektorer.

Vänligen

Håkan Englund, kommunstyrelsens ordförande (s) Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel