Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK på ledare: Att se till landets väl framför partiets torde vara alla politikers uppgift, eller?

Jag kanske är naiv, men är det inte alla politikers uppdrag och självklara ansvar att arbeta för vad som är bäst för innevånarna, vare sig det är i riksdagen, regionen eller i den lokala kommunpolitiken? undrar Kaj Hoof.

Replik på Reidar Carlssons ledare: S och M måste nu börja tänka på vad som är bäst för Sverige

Läser Reidar Carlssons ledarartikel, helt okej och aktuellt ämne, men hakar upp mig på avslutningen! "Men då måste Socialdemokraterna och Moderaterna sluta att tänka på vad som är taktiskt sett bäst för det egna partiet och istället tänka på vad som är bäst för Sverige".

Jag kanske är naiv, men är inte detta alla politikers uppdrag/självklara ansvar, att arbeta för vad som är bäst för innevånarna, vare sig det är i riksdagen, regionen eller i den lokala kommunpolitiken?

Visst, olika partier har olika syn på vad som är bäst för Sverige, regionen eller i kommunerna, men då finns alltid den härliga kompromissen för att nå fram till ett majoritetsbeslut och lämna käbblet, utredning på utredning på utredning etc som gör att vi i Sverige är ett väldigt långsamt land att komma till beslut. Eller är det så att politiker ser makten, "härligheten", att sitta vid rodret viktigare än att kompromissa fram, med fördelning i röster mellan de olika partierna enligt hur vi innevånare har röstat, det som i varje enskild fråga är bäst för Sverige, regionerna och kommunernas innevånare?

Med andra ord, i aktuell fråga enligt artikeln, hur kan Miljöpartiet, knappt över riksdagsspärren, vara det parti som i aktuell fråga kraftigt påverkar vad som är bäst för Sverige?

Kaj Hoof

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel