Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK OM TINGSHUSET: Man ska tydligen vara arkitekt för att se det vackra i huset

 
Nya tingsrätten i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Tingshusets arkitekt efterlyser "stilmässigt mod för att bedöma huset". Mod har jag, men tydligen inte stilmässigt, skriver Sverker Jonson i en replik till Tony Björklund.

Annons

Tack för ditt svar på min insändare. Trevligt med två äldre män som möts i spalterna om det nya planerade tingshuset. Tyvärr kan jag inte dela din uppfattning att huset kan bli ett vackert tillskott i staden. Man skall tydligen helst vara arkitekt för att se det vackra i huset.

Läs också Tony Björklund replik: Tingshuset kan bli ett vackert tillskott i Hudiksvall – vi behöver olika inslag i stadsmiljön

Husets arkitekt efterlyser "stilmässigt mod för att bedöma huset". Mod har jag, men tydligen inte stilmässigt. Tycke och smak kan man alltid diskutera men min uppfattning delas av många, inte minst av HT:s ledarskribent. En sak delar jag dock med Tony och det är värdet att tingshuset får stanna i staden. Under min tjänsteutövning i kommunen var tingshuset en stor tillgång.

Sverker Jonson