Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK om Pride: Lars B Andersson kan inte ha läst min insändare

 
Bollnäs Pride 2019
Visa alla artiklar

Jag skriver i insändaren att jag kommer att ta upp frågan om samverkan med Bollnäs Pride ur ett principiellt perspektiv vid vårt första kyrkorådssammanträde den 17 september, skriver Tor Jonsson, ordförande i Bollnäs pastorats kyrkoråd.

Det är med viss förvåning jag läser insändaren från Lars B Andersson. Jag kan se att han inte har läst min insändare. Såsom varande ersättare i domkapitlet är han naturligtvis medveten om att kyrkorådet inte kan bryta mot kyrkoordningen. Ett beslut som tas som strider mot kyrkoordningen kan överklagas till domkapitlet, där Lars B är ersättare, och då skulle ett sådant beslut ogiltigförklaras.

Läs också insändaren från Lars B Andersson: Olyckligt att Bollnäs pastorat är ovilliga att följa kyrkomötets beslut om Pride

Jag avslutar min insändare med följande ord ord: Jag kommer att ta upp frågan om samverkan med Bollnäs Pride ur ett principiellt perspektiv vid vårt första kyrkorådssammanträde den 17 september. Då kommer jag naturligtvis att ta upp den utifrån skrivningar om Pride i kyrkomötet 2017. Där sägs att Svenska kyrkans engagemang och delaktighet i Pridefestivaler är bra och viktigt.

Som förtroendevalda i Svenska kyrkan ska vi naturligtvis följa kyrkomötets intentioner.

Läs också replik från Bollnäs Pride: Vi behöver en konstruktiv diskussion om Pride – ett hårt tonläge gagnar ingen

Jag konstaterar också att Bollnäs Pride har insett det när de skriver att de är tacksamma för att kyrkorådet vill ta deras förfrågan om samverkan vidare i höst.

Tor Jonsson, ordförande i Bollnäs pastorats kyrkoråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel