Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK OM PRIDE: Kyrkan måste vara en del av det som händer även utanför kyrkobyggnaden

 
Bollnäs Pride 2019
Visa alla artiklar

Kyrkoherdens argument för att säga nej är inte bra. För mig låter det som " du är välkommen till vår gudstjänst - men vi vill inte engagera oss på något extra sätt", skriver Stefan Jonäng. Vill man inte vara med i Pride så borde pastoratet på annat sätt visa sitt stöd och och bejaka det kärleksbudskap som Pride står för.

Annons

Kyrkoherden i Bollnäs får ovett men det var kyrkorådets ordförande, Tor Jonsson, som på AU:s uppdrag fattade ett ordförandebeslut om att inte hålla en regnbågsmässa i Bollnäs pastorat.

Läs också repliken från Tor Jonsson: Olyckligt med den uppjagade stämningen kring Bollnäs Pride och pastoratet – Delaktighet i Pridefestivaler är bra och viktigt

Det kan finnas många skäl till det. Men då församlingsråden ej hunnit höras specifikt i detta ärende borde det vara skälet. Kyrkoherdens argument för att säga nej är inte bra. För mig låter det som " du är välkommen till vår gudstjänst - men vi vill inte engagera oss på något extra sätt".

Läs också insändaren från Bollnäs Pride och kyrkoherdens svar: Varför nobbas Pride av Bollnäs pastorat?

Om Bollnäs pastorat verkligen inte vill, även framgent, hålla en regnbågsmässa då måste pastoratet på annat sätt visa sitt stöd och och bejakar det kärleksbudskap som Pride står för. Frågan återkommer för överläggningar i höst, enligt Tor Jonsson och det är bra.

Hur det än blir så måste vår kyrka förhålla sig till och vara en del av vad som händer i församlingarna även utanför kyrkobyggnaden!

Stefan Jonäng, ledamot i Bollnäs församlingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel