Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK om Pride: Det finns inget kyrkomötesbeslut om att det endast är via Pride som kyrkan kan stötta hbtq-personer

Artikel 11 av 19
Bollnäs Pride 2019
Visa alla artiklar

Något beslut om deltagande i Pride har aldrig fattats av kyrkomötet, skriver kyrkoherden i Bollnäs, Ingrid Natander, i en replik på Lars B Anderssons insändare.

Annons

Det föreligger inget beslut från kyrkomötet om medverkan i Pride, däremot finns ett uttalande från kyrkolivsutskottet att det är ”bra och viktigt” att stötta hbtq-personer i Sverige och utomlands. Att samarbete med Priderörelsen skulle vara det enda sättet att göra detta, finns det inget kyrkomötesbeslut om.

Läs också insändaren från Lars Bruno Andersson: Olyckligt att Bollnäs pastorat är ovilliga att följa kyrkomötets beslut om Pride

Det kyrkomötet gjorde var att avslå motion 2017:146 om att Priderörelsens eventuella negativa effekter på den etiska verksamheten skulle utredas. Beslut om deltagande i Pride har alltså aldrig fattats av kyrkomötet.

Ingrid Natander, kyrkoherde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel