Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK om Pride: Det finns inget kyrkomötesbeslut om att det endast är via Pride som kyrkan kan stötta hbtq-personer

 
Bollnäs Pride 2019
Visa alla artiklar

Något beslut om deltagande i Pride har aldrig fattats av kyrkomötet, skriver kyrkoherden i Bollnäs, Ingrid Natander, i en replik på Lars B Anderssons insändare.

Det föreligger inget beslut från kyrkomötet om medverkan i Pride, däremot finns ett uttalande från kyrkolivsutskottet att det är ”bra och viktigt” att stötta hbtq-personer i Sverige och utomlands. Att samarbete med Priderörelsen skulle vara det enda sättet att göra detta, finns det inget kyrkomötesbeslut om.

Läs också insändaren från Lars Bruno Andersson: Olyckligt att Bollnäs pastorat är ovilliga att följa kyrkomötets beslut om Pride

Det kyrkomötet gjorde var att avslå motion 2017:146 om att Priderörelsens eventuella negativa effekter på den etiska verksamheten skulle utredas. Beslut om deltagande i Pride har alltså aldrig fattats av kyrkomötet.

Ingrid Natander, kyrkoherde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel