Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Nu är inte tid för att plocka politiska poäng – vi moderater litar på expertisen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Frågan om corona lämpar sig inte för att plocka politiska poäng i dagsläget utan detta kräver politisk samling. Vi har stort förtroende för expertisen och lyssnar på den, skriver Patrik Stenvard och Ann-Charlotte Granath i en replik på insändaren från signaturen Oro i coronans tid.

Annons

Svar till insändaren: Moderaterna underminerar smittskyddsläkarens arbete med coronasmittan i Gävleborg

Vi Moderater tar corona-pandemin på stort allvar, vi står inför stora utmaningar både inom vården och i samhället i stort. Vi moderater lyssnar till och följer myndigheternas råd och uppmanar andra att göra det samma. Vi följer dagligen utvecklingen och har tät dialog med Region Gävleborgs särskilda sjukvårdsledning. Vi är även en del av Region Gävleborgs krisledningsnämnd och har i denna fråga ett gott samarbete och stor samsyn med övriga partier i Region Gävleborg. Vi uppmanar också medborgarna att vara källkritiska, någonting som alltid är viktigt och just nu extra viktigt.

Denna fråga lämpar sig inte för att plocka politiska poäng i dagsläget utan detta kräver politisk samling. Vi har stort förtroende för expertisen och lyssnar på den. Vi är alla i detta tillsammans och var och en av oss har ett eget ansvar för att minska smittspridningen och att inte skapa misstro. Följer man våra sociala medier eller lyssnar på vår podd framgår det där tydligt.

Till sist - glöm inte;

• Tvätta händerna ofta och noga

• Hosta och nys i armvecket

• Stanna hemma om du visar förkylningssymtom

• Lyssna på våra myndigheter

• Skydda våra riskgrupper

• Var källkritisk

Patrik Stenvard (M) regionråd i opposition

Ann-Charlotte Granath (M) gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel