Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Nedvärdera inte undersköterskor som vädjar om hjälp!

Min generation ställer upp på schema, delade turer mm. Men ingen ung idag väljer ett yrke med både usel lön och usla arbetstider, skriver signaturen Uska som hoppas på unga medarbetare, i en replik till Carina Möbergs insändare.

Blir ledsen när jag ser vad Carina Möberg skriver. Hon nedvärderar undersköterskor som vädjar om hjälp!

Jag förstår vad undersköterskan menar. Hon har säkert både kunskap och empati för dementa men tyvärr inte den tid som behövs.

Alla vi som arbetar med dementa vet att tid behövs för att mötet mellan brukaren och personalen ska bli bra annars genererar det aggressivitet och rädsla pga att man ej fått tillräcklig tid att förstå exempelvis vad som förväntas hända.

Angående scheman, delade turer mm – min generation ställer upp på det, men ingen ung i dag väljer ett yrke med usel lön och usla arbetstider! Det är där problemet ligger. Vem ska i framtiden vårda våra äldre?

Uska som hoppas på unga medarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel