Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: När blir det ett nytt avtal och möjlighet med förbättring gällande insamling av miljöfarligt avfall?

Resurserna måste användas på ett bredare område än i dag för att kommunen ska kunna leva upp till målsättningarna för ett bra miljöarbete i hela kommunen., skriver signaturen Fast boende i Nordanstig i en replik till Jimmy Nilsson.

Replik till Jimmy Nilssons: Rutter för avfallsinsamling ses över

Tack Jimmy Nilsson för ditt svar. Men det är samma typ av svar som ni givit oss tidigare. I fjol sa företrädare för kommunen att "vi är inne i årets körningar och kan inget göra förrän nästa år". I år skyller ni på att det är en extern transportör och som kör efter en förutbestämd rutt och det kan inte ändras under gällande avtalsperiod.

Läs även: Nordanstigs kommun tycks glömma invånarna norr om Gnarp

Kan vi nu få veta när avtalsperioden slutar och nästa börjar så får vi en klarare bild av när vi kan komma i fråga för denna rutt? Vi får ju tydligen vänta i minst två år, för frågan väcktes i fjol.

Det du inte säger är hur lång avtalsperioden är. Detta är inte en fråga för någon sekretess, så ge oss ett svar när ni kan upphandla ett stopp för oss som har betydligt längre till tippen än de som idag får besök av bilen två gånger om året.

Avståndet är det dubbla från Årskogen-området till närmaste stopp av bilen i Gnarp än avståndet från Jättendal till Homotippens insamling av farligt avfall, men ändå stannar bilen och hämtar farligt avfall två gånger om året i Jättendal.

Detta tyder inte på någon bra planerad rutt, nej den behövs bättre där det är längre avstånd till samlingspunkter av farligt avfall. Miljöarbetet måste förbättras i kommunens ytterområden och inte som nu i orter som har nära till återvinning redan idag utan miljöbilens stopp.

Resurserna måste användas på ett bredare område än i dag för att kommunen ska kunna leva upp till målsättningarna för ett bra miljöarbete i hela kommunen.

Nu väntar vi på svar när ni tidigast kan upphandla en ny avtalsperiod som då kan ligga som grund för en förbättring av rådande situation.

Fast boende i Nordanstigs Kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel