Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: "Möjligheter att lämna synpunkter kommer att finnas"

Det nya beslutet innebär inte att vi river upp 2017 års beslut. Utan Beslutet från juni är på den återstående delen som kan bebyggas. Området är mycket attraktivt och efterfrågat, skriver Marie Centerwall (S), Benny Engberg (BP), Åsa Äng Eriksson (M) och Britt-Marie Rosenqvist (MP).

Replik till insändaren av Besviken Bollnäsbo: Varför ska vi i Bollnäs nöja oss med betonglådor när Järvsö får Hälsingegårdar?

Vi delar skribentens uppfattning att Långnäs är viktig mötesplats för bland annat turister och besökare, därför beslutade kommunfullmäktige 2017 att anta en detaljplan för området som skyddar, bevarar och utvecklar Långnäs kolgården och Campingen.

Kommunstyrelsen beslutade i juni, med stor majoritet, att uppdra till samhällsbyggnadskontoret att ta fram en ny detaljplan för del av fastigheterna Bro 10:1 och Bro 5:10, för ett flerfamiljshus öster om bostadsområdet Öster i Bollnäs.

Det nya beslutet innebär inte att vi river upp 2017 års beslut. Utan Beslutet från juni är på den återstående delen som kan bebyggas. Området är mycket attraktivt och efterfrågat.

Visualiseringen är framtagen som ett exempel för att påvisa hur gestaltningen av ett flerfamiljshus skulle kunna se ut på området. Gestaltningen är av stort allmänintresse och detaljerna kring hur det verkligen kommer att utformas fastställs i den kommande detaljplanen.

Planen kommer att ställas ut för både samråd och granskning där möjlighet att lämna synpunkter på utformningen kommer att finnas. Att Bollnäs bostäder ska bygga huset är inte självklart utan vi välkomnar gärna andra aktörer inom fastighetsbranschen.

Marie Centerwall (S) kommunalråd

Benny Engberg (BP) kommunalråd

Åsa Äng Eriksson (M) Kommunledning

Britt-Marie Rosenqvist (MP) Kommunledning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel