Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Mitt tips till Ove Wallberg – kolla rykten innan du tror på dem!

Ove Wallberg har "hört talas om saker" skriver han. Det enklaste i sånt fall borde vara att ta kontakt med ansvariga för att reda ut begreppen. Det tar i min värld onödigt lång tid att gå vägen via en insändare, men det beror ju förstås på vad man är ute efter, skriver Kent Hammarström, ordförande Gnarps fiskeområde.

Replik på insändare från Ove Wallberg: Får politiker göra vad de vill? Är detta demokrati, Nordanstigs kommun?

Ove Wallberg skriver i sin insändare att han hört talas om saker. Han har hört talas om att man gått ner i ån och lagt ut stenar – utan att ha tillstånd från markägare. Jag kan berätta att undertecknad haft kontakt med samtliga berörda markägare på sträckan han avser, den mellan Svedbro och Grängsjösjön, och av samtliga fått okej att utföra planerade åtgärder. Så att ”höra talas om” behöver inte vara liktydigt med sanningen.

Dock kan det i dialogen med markägare ha uppstått missförstånd och missuppfattningar om omfattningen av åtgärderna, men det enklaste i sånt fall borde vara att ta kontakt med ansvariga för att reda ut begreppen. Det tar i min värld onödigt lång tid att gå vägen via en insändare, men det beror ju förstås på vad man är ute efter.

Men jag kan åter en gång försäkra Wallberg att jag i min roll som ordförande för Gnarps fiskeområde haft kontakt och fått okej av samtliga markägare på berörd sträcka, allt annat vore för mig ett övertramp och jag skulle aldrig med berått mod göra något dylikt. 

Han påstår också att ”enligt uppgift” sitter undertecknad med i en av politiken utsedd grupp som hanterar detta. Wallberg är ju före detta verksam politiker inom två, eller om det är tre, olika partier och borde väl veta hur man tar fram uppgifter om detta.

Varifrån han plockat dessa ”enligt uppgifter” vete tusan. Kanske från samma källa som påstår att vi bedriver vattenverksamhet utan tillstånd från markägare.

Mitt tips till Wallberg får i så fall bli att passa sig noga för denna uppgiftslämnare, och i framtiden kontrollera sanningshalten i det han ”hör talas om”.

Kent Hammarström, ordförande Gnarps fiskeområde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel