Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Min tes angående Pannotia Heden i Bollnäs stämmer alltså?

Har Bollnäs kommun över huvud taget nåt intresse med att gå till botten med denna fråga eller sväljer man bara en förlust av 10-30 miljoner kronor genom att tiga ihjäl den? undrar Urban Ekenberg.

Annons

Nu har jag i en insändare och i en replik påtalat att Bollnäs kommun i samband med inrättandet av HVB-hemmet Pannotia Heden antagligen förlorade ca 10-30 miljoner kronor pga av onödiga och felaktiga beslut. Det fanns flera av oss inom organisationen som påtalade det ekonomiskt vansinniga i denna organisering men fick inget gehör hos ansvariga personer inom förvaltningen.

Läs Urban Ekenbergs replik: Kan någon bringa klarhet i vad som hände vid flytten till Heden?

Eftersom nu ingen på ett seriöst sätt gått i svaromål och bestridit mina uppgifter, och förklarat dessa felaktiga, från förvaltningen, kan jag ju inte annat än anta att min tes stämmer.

Läs insändaren och socialchefens svar här: Varför lyssnade inte kommunen på kritiken inför flytten till Heden - vad var det vi inte förstod?

Om man nu antar att det är 20 miljoner det handlar om så innebär ju detta att pengarna t ex räckt till ca 4 heltidstjänster inom äldreomsorgen i tio år, så det handlar ju om en hel del pengar.

Som en följd av detta undrar jag nu följande:

Har kommunens revisorer eller någon annan på kommunen över huvud taget nåt intresse med att gå till botten med denna fråga eller sväljer man bara en förlust av 10-30 miljoner kronor genom att tiga ihjäl den?

Tycker inte Helahälsinglads journalistkår att frågan är värd att gå till botten med?

Urban Ekenberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel