Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Många frågor återstår kring Långnäs – har allt verkligen gått rätt till?

Det finns redan flera matställen i anslutning till Långnäs. Hur gagnar ytterligare ett matställe allmänheten mer än gräsytan på ett populärt rekreationsområde? undrar signaturen "Många Långnäsvandrare och skattebetalare" i en replik till Bollnäs kommun.

Annons

Det förvånar oss att bygglovet för matvagnen är beviljat på delegation, och inte av miljö- och byggnämnden, när det är ett avsteg från detaljplanen för ett så betydelsefullt område som Långnäs är för Bollnäsbornas rekreation.

Läs hela insändaren från "Många Långnäsvandrare och skattebetalare" och svaret från kommunen: Vi är oroliga över vad som händer på Långnäsområdet – blir nästa steg att det byggs på Kolgården?

Kommunen har själv i beslutet angett att byggnadsåtgärderna, som enligt dem är av ringa omfattning, inte överensstämmer med gällande detaljplan. Dessutom står det i beslutet att åtgärder som omfattas av detta inte får påbörjas förrän fyra veckor efter att det kungjorts i Post- och Inrikes Tidningar. Bygglovet beslutades den 3 juni och publicerades den 7 juni. Det betyder att åtgärderna som nu är klara skulle ha fått påbörjats i slutet av denna vecka (vecka 27).

I sitt svar angående åtgärderna på Långnäs för placeringen av matvagnen anger kommunen att man kan upplåta detaljplanelagd parkmark för ändamål som gagnar allmänheten. Med beaktning av redan befintliga försäljningsställen av hamburgare, nyetableringen av McDonalds samt att det finns en vagn som säljer hamburgare i anslutning till serveringen på Långnäs, ifrågasätter vi om det gagnar allmänheten mer med denna matvagn, än den gräsyta som tidigare fanns.

Strandskyddet kommenterades inte. Strandlinjen från sjösidan har påverkats.

Vad beträffar parkeringen av bilar var fredag eftermiddag, den 28 juni, båda sidor av Långnäsvägen utnyttjade trots att skyltar med parkering förbjuden finns från bägge håll. Detta kan accepteras när det är ett större arrangemang på Långnäs och parkeringarna som finns är överfulla, men nu var det så gott som tomt på dessa. Men då gäller det förstås att gå en liten bit.

Och till sist så går det inte att jämföra upplåtande av mark för en cirkus eller liknade någon eller några dagar med denna 10-åriga upplåtelse.

Många Långnäsvandrare och skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel