Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Man kan inte satsa allt på bara diplomati – se vad som händer runt omkring oss

Besparingarna på försvaret gör oss sårbara. Terrorism och militära hot tycks öka, samtidigt som vi också är beroende av försvaret vid större katastrofer, menar signaturen Gisburne i ett svar till Anna Danielsson.

Annons

Besparingarna på försvaret gör oss så otroligt sårbara och öppna för de hot som finns mot oss både civilt med även militärt.

Läs Anna Danielssons insändare: Är det verkligen krig vi behöver öva oss i?

För att ta Estoniakatastrofen som ett exempel. De som kunde räddas gjorde det i stor del av svenska försvarets helikoptrar och deras otroligt duktiga besättningar. Det har flera gånger förts fram att en katastrof av motsvarande storlek finns inte längre samma räddningskapacitet att ta till, pga de kraftiga nerskärningar av personal och där man i princip skänkt bort dyrbart försvarsmateriel för att klara de kraftiga besparingar som drabbat försvaret.

Under de skogsbränder som lamslog stora delar av vårt land under 2018 så hade försvaret mycket liten möjlighet att hjälpa till med vattenbombning från helikopter för de hade ingen sådan utrustning kvar efter alla besparingar de haft

Terroristhot och andra militära hot blir inte färre i framtiden och vad har då vi medan t ex Storbritannien kan placera stridsvagnar och soldater för att skydda sina flygplatser och landgränser?

Gisburne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons