Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Magstarkt att ge sig på biståndsorganisationer för att få intäkter till kommunen

Helt plötsligt skall biståndsorganisationerna alltså betala en avgift som hushållen redan betalt genom sin grundavgift i renhållningstaxan, som bland annat skall täcka kostnaderna för hantering av grovavfall. Detta är ju inte klokt, skriver JanÅke Larsson.

Detta är ju inte klokt, nu ger man sig på biståndsorganisationer för att skapa intäkter. Är man så idéfattig att detta är ett av alternativen, då måste man jobba med skygglappar som man använder på travhästar för att de ej skall kunna se åt sidorna.

Läs också artikeln: Nya avgifter från kommunen kan slå hårt mot biståndsorganisationer: "Jag kokade och skakade"

Undertecknad har jobbat på Sellberg/Sita och Suez. Där har man alltid hämtat grovsopor hos privatpersoner som har sopabonnemang 6 gånger per år utan kostnad. Naturligtvis medför detta en kostnad för kommunen i eventuell deponiavgift eller en avgift för brännbart avfall, men likväl har man en intäkt på allt järnskrot som kommer in.

Men om nu någon av biståndsorganisationerna hämtar så kallade grovsopor hos privatpersoner och som inte går att sälja då körs det nu till avfallsstationen – då ska det helt plötsligt kosta pengar, som det inte skulle ha gjort om Suez kört in avfallet. Helt plötsligt skall man betala en avgift som hushållen redan betalt genom sin grundavgift i renhållningstaxan som bland annat skall täcka kostnaderna för hantering av grovavfall.

Sen till sist må det vara en feltolkning av Lars Hedström eller skribenten som skriver: "Men låter vi t ex skattemedel stå för det här kanske det är skolor eller åldringsvården som betalar istället." Men hallå, detta är väl ändå en rejäl felskrivning. Skattemedel?

Är inte detta väl magstarkt?

JanÅke Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel