Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Låt oss respektera varandra – och förvräng inte fakta

Sjuklig ”homofobi” eller hat hör inte alls samman med vår kristna syn på dem som har en homosexuell läggning, skriver Jerker Sjölander i en replik.

Annons

Kommentar till Emma Hoen Bustos: Emma Hoen Bustos erkänner att äktenskapet instiftades långt innan det fanns någon statlig eller borgerlig myndighet, men tycks vara omedveten om dess praktiska betydelse för samhällets uppbyggnad och funktion, där dessa äktenskap utgjorde den allra viktigaste byggstenen och en nödvändig förutsättning för människosläktets fortplantning – något som ingen annan samlevnadsform kan ersätta.

EHB uttalar sig oerhört negativt i sin debattartikel den 11 augusti om ”homofoba aktörer” och ”intoleranta och hatiska institutioner”, som om detta skulle vara kännetecknande för dem som vägrar att ge de homosexuella äktenskaplig status. Sjuklig ”homofobi” eller hat hör inte alls samman med vår kristna syn på dem som har en homosexuell läggning. De bör istället mötas med empati och omtanke!

Men det innebär inte att man kan lägga samma sorts krav och förväntningar på dem, som samhället ställer på dem som ingår i en heterosexuell relation. Förutsättningarna är helt olika.

Låt oss respektera varandra och inte i onödan förvränga fakta!

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel