Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Kraftverket tillför ingenting till bygden

Varför är det så viktigt med kraftverk i Galvån? skriver signaturen "Oförstående" i en replik.

Annons

Svar till insändare om Galvån: I Åsbacka finns det ett litet vattenkraftverk. Det ger inga jobb lokalt. Det ger inga pengar till bygden. Det ger ingen "lokal" el till bygden. Elen ersätts enkelt med miljövänligare alternativ. Det enda som händer är att vattnet i Galvån rinner genom en turbin istället för att rinna i själva Galvån.

Bor man i Åsbacka verkar man bli väldigt upprörd om vattnet återigen skulle rinna i ån istället för igenom turbinen. En del tycker att man förstör en av världens finaste miljöer genom att åter låta vattnet rinna i ån.

Här förstår jag faktiskt ingenting eftersom en del av dessa bor i en plats i Kanada där man nyligen har rivit över 20 dammar för att värna livet i vattnet och satsa på turism, samt värna människors säkerhet (dammar som kan kollapsa).

Det finns bara en fråga kvar att besvara. Varför är det så viktigt att vattnet rinner genom turbinen istället för i ån när det inte ger något tillbaka till bygden alls, ja förutom sämre miljö i Galvån?

Oförstående

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel