Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Korttidsboendet har inte haft full beläggning – det vet du mycket väl Sandra Bjelkelöv

Ordförande i omsorgsutskottet i Nordanstigs kommun, Carina Ohlson, svarar på insändaren från Sandra Bjelkelöv om korttidsplatser och indragningar i Nordanstigs kommun.

Läs också Sandra Bjelkelövs insändare: Vi i SD förstår i alla fall ekvationen – att dra in på kommunens platser för äldre och sjuka lönar sig inte

Som Sandra mycket väl vet, togs beslutet om minskning av platser på korttidsboende utifrån att man inte haft full beläggning under sommaren enligt de uppgifter vi fick på omsorgsutskottet.

Eftersom vi alla i utskottet kände oss skeptiska till denna indragning lade vi till två punkter i beslutet. Att man skulle ha en längre prövoperiod där man inte drog ner platser innan man sett att det inte skulle innebära att de som behöver dessa platser av olika anledningar skulle hamna utanför kommunen, och att man inte får bygga om dessa platser till annan verksamhet.

Carina Ohlson (C) ordförande omsorgsutskottet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel