Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Konstaterande av fakta är inte det samma som hyllning

Debatten om motorburen ungdom fortsätter. Här kommer ytterligare en replik, från signaturen "Gubbe med hatt".

Det här är ett svar på insändaren "Vi ska stödja de ungdomar som gör rätt", som var en replik på insändaren "Dagens mopedungdom är lika som förr".

I min insändare om dagens mopedungdom så ville jag påpeka dom liknelser som fanns när vi var ung. Då tidigare insändare har lutat åt att dessa redan är förtappade till att ständigt bryta lagar, vilket jag nu får ytterligare bekräftat då jag läser repliken från "Gubbe, också utan hatt". Denne har nämligen givit upp om dessa ungdomar vilket är djupt beklagligt. Du skriver att dom som ska få stöd är dom som gör rätt, men dom andra då? Jag tolkar din replik som att dom redan är bortom all räddning. Vilket är långt ifrån fallet och med lite förståelse och stöd så kan dessa ungdomar nå långt i livet.

När du skriver att jag sänder felaktiga signaler så får dessa stå för dig. Jag hyllar inte ett laglöst beteende utan konstaterar att detta bus finns i olika och lika former från generation till generation. Det är en väsentlig skillnad mellan oss trots liknande ålder, för jag tror att det är den kategori som du fördömer som behöver samhällets stöd och uppmuntran bäst för att hitta rätt här i livet.

Men jag kanske tokar dig lika fel som du tolkade mig fel? När jag tolkar dig som inte bara "en gubbe utan hatt" utan som en mycket besviken man som sällan fått en klapp på axel för att du gjorde rätt. Men man ska inte vara allt för glad åt en klapp på axeln heller, för det är bara en liten bit från en spark i baken. Men det finns nog ingen statistik som visar på att den som inte trimmade sin moped sedan följde lag och rätt i vårt samhälle i högre grad än andra.

Gubbe med hatt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel