Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Kommunledningen måste gå från ord till handling

Det vore kanske klädsamt att titta tillbaka på vad som faktiskt skedde innan kommunstyrelsens ordförande börjar skylla ifrån sig, skriver Anton Stark och Caroline Schmidt som replik till Mikael Löthstams svar i deras tidigare insändare angående trafikproblemen vid Medskogs handelsområde.

Annons

Mikael Löthstam (S) kan vara lugn med att Centerpartiet gärna är med och stödjer arbetet med att hitta en lösning. Däremot har vi inte mottagit någon inbjudan att sitta med i möten då detta diskuteras med parterna, vilket gör det svårt att vara med och stödja arbetet. Vi inväntar den inbjudan.

Läs Anton Stark och Caroline Schmidts tidigare insändare med Mikael Löthstams svar: Var är det nya ledarskapet för att lösa situationen vid Medskog?

Vad gäller den nuvarande detaljplanen vid Medskog så stämmer det som Mikael Löthstam säger, den antogs när Alliansen tillsammans med Miljöpartiet satt i kommunledningen. Det som Löthstam inte nämner är det faktum att han själv röstade ja till detaljplanen när den var uppe i kommunfullmäktige 2014. Det var till och med så att flera av hans partikollegor yrkade bifall till förslaget.

Det vore kanske klädsamt att titta tillbaka på vad som faktiskt skedde innan kommunstyrelsens ordförande börjar skylla ifrån sig.

Vi vill se en lösning på detta problem och vi står fast vid att den nuvarande majoriteten varit alldeles för passiv. Socialdemokraterna har nu styrt kommunen i 5 år och ingen lösning har hittats i detta ärende.

Om det nu är detaljplanen som är grunden till problemen och att den är så dåligt utformad som Löthstam får det att låta, så är det underligt att han inte röstade nej när beslutet fattades en gång i tiden och att Socialdemokraterna som har haft flera år på sig att åtgärda detta ännu inte gjort det.

Vi blir glada att höra att kommunledningen prioriterar detta ärende men nu gäller det också att man går från ord till handling.

Anton Stark & Caroline Schmidt, Centerpartiet Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel