Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Kom igen nu Moderaterna i Region Gävleborg – svara på vad ni vill, inte vad alla andra gör

Eftersom Moderaterna i vårt län inte kan eller vill presentera en egen politik, så får man se sig omkring bland de län och regioner som ligger allra närmast Gävleborg för att få en uppfattning om vad moderatpolitik kan innebära för vårt län. Det var här jag började debatten men eftersom svaren uteblivit upprepar jag frågorna, skriver regionrådet Jan Lahenkorva (S) i en slutreplik i debatten med Moderaterna i Region Gävleborg.

Slutreplik på insändaren från Patrik Stenvard och Alexander Hägg: Jan Lahenkorva kastar sten i glashus

Jag har haft två syften med debatten mot Moderaterna i Region Gävleborg. Dels att tydliggöra för läsarna (tillika länsborna) att Moderaterna vare sig utvecklar, driver eller klarar av att får genomslag för politik, det är tomt. Dels och som en konsekvens av föregående faktum har Moderaterna valt att istället arbeta med lögn och hittepå, företrädesvis mot den socialdemokratiska politiken. Tidigare har det gällt kollektivtrafiken, på senare tid sjukvården. Det här hänger naturligtvis ihop: i avsaknad av egen politik och förmåga att driva igenom den, väljer Moderaterna smutskastning och ogrundade påståenden. Som belägg för att det förhåller sig på så vis hänvisar jag till partiets senaste repliker på mina debattinlägg – läs och bedöm själv.

Läs också Jan Lahenkorvas första inlägg i debatten: Kan verkligen Moderaterna styra Gävleborg?

Just därför att partiet i vårt län inte kan eller vill presentera en egen politik, så får man se sig omkring bland de län och regioner som ligger allra närmast Gävleborg för att få en uppfattning om vad moderatpolitik kan innebära för vårt län. Det var här jag började debatten men eftersom svaren uteblivit upprepar jag frågorna.

Länets invånare förtjänar att få veta vilken politik moderaterna ämnar föra om de klarar av att ta sig fram till inflytande. Därför måste partiet ställas till svars. Blir det stora uppsägningar i sjukvården som i moderatledda Region Stockholm, eller centraliseringar av tandvården såsom sker i moderatledda Region Dalarna, eller en centraliserad och hårdför personalpolitik vid folkhögskolorna som den i moderatledda Region Uppsala?

Jan Lahenkorva (S), regionråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel