Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Kan någon klimataktivist lägga fram bevisen för klimatförändringarna?

Ann-Britt Lindmark-Lagerwall anklagar mig för att inte kunna skilja på väder och klimat. Jag kan faktiskt skilja på dem, men det är tveksamt om hon själv kan det? skriver Lars Kamél.

Ann-Britt Lindmark-Lagerwall anklagar mig för faktafel, men lyckas inte belägga det påståendet. Hon kommer också med den absurda anklagelsen att jag skulle förneka att klimat existerar. Jag vet att klimat och klimatförändringar har funnits i ungefär fyra miljarder år. Vet hon själv det?

Hon anklagar mig vidare för att inte kunna skilja på väder och klimat. Jag kan faktiskt skilja på dem, men det är tveksamt om hon själv kan det. FN kan möjligen ha påstått, någonstans, att 20 miljoner det senaste året har flytt från naturkatastrofer. För att så småningom förmodligen återvända. De kan inte ha flytt från klimatförändringar, eftersom sådana inte har gett någon anledning till flykt.

Vad gäller väderrelaterade naturkatastrofer, visar statistiken i databasen EM-DAT tydligt att dessa är på nedgång hittills under 2000-talet. De blir alltså ovanligare, inte vanligare som klimataktivister vill få oss att tro.

Flera gånger har jag sett påståenden om att klimatförändringar har lett till problem med vattenförsörjningen i olika delar av världen, till exempel i Kenya eller vid Tchadsjön. Varenda gång jag har kollat upp det, har jag sett att de påstådda klimatförändringarna inte har ägt rum! Däremot ser jag att antalet människor och kreatur har ökat snabbt, vilket naturligtvis ökar behovet av vatten.

Fortfarande har jag inte sett att någon klimataktivist har kunnat presentera något negativt som klimatförändringarna har fört med sig och som verkligen har inträffat!

Lars Kamél, nätverken Klimatsans och Clexit Sverige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel