Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Kan någon bringa klarhet i vad som hände vid flytten till Heden?

Jag vet att nuvarande socialchefen inte fanns med i bilden under denna tid. Men det borde finnas någon av de som var drivande tjänstemän under den här tiden, som är kvar och kan svara på frågor, skriver Urban Ekenberg.

Annons

Replik till Tina Mansson Söderlund, socialchef Bollnäs angående min insändare om flytten till Heden.

Läs hela insändaren och socialchefens svar här: Varför lyssnade inte kommunen på kritiken inför flytten till Heden - vad var det vi inte förstod?

Det stämmer att det kom många ensamkommande barn och ungdomar 2015 och det stämmer att det var ett stort tryck på kommunerna, jag ifrågasätter inte det.

Det jag ifrågasätter är varför inte kommunen bromsade bildandet av Pannotia Heden, och undvek 10-30 miljoners förlust, i den stund Sverigedemokraterna lyckats få med sig de flesta andra partier för att i stort sett stänga gränsen till landet för flyktingar. Pannotia Heden var planerat för 20 ensamkommande, vilket var en mycket stor mängd. Och, som sagt, vi var en hel del som försökte påtala detta uppåt i hierarkin utan resultat.

Att vuxna inte ska vara på anläggningar för barn torde vara allmänt känt, Tina, och det är väl därför de inte bor kvar när de fyllt 18.

Jag vet att du inte fanns med i bilden under denna tid, Tina, och finner det därför underligt att det är du som svarar (eller snarare inte svarar) på mina frågor. Det finns ju drivande tjänstemän som är kvar inom organisationen och som snarare borde se det som sin uppgift att bringa klarhet i hela saken, så jag hoppas nån mer insatt träder fram.

Med vänlig hälsning

Urban Ekenberg F.d. anställd på Pannotia Kilafors, Ren, Heden och Hamrelund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons