Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Jordens undergång har predikats i alla tider – och profeterna har alltid haft fel

Klimatets fakta är avgörande. Solen är den främsta faktorn till klimatförändringarna, skriver Sture Åström.

Ann-Britt Lindmark-Lagerwall vill vara god och ”rädda världen” från domedagsprofeternas värmekatastrof. Men jordens undergång har predikats i alla tider, och profeterna har alltid haft fel.

De som talar för ”världens samlade klimatforskare” hänvisar till en enkät sänd till 10 257 medlemmar i en förening för forskare. Av 3 146 svar sorterades alla utom 77 bort och 75 ansågs stödja IPCC:s hypotes om koldioxidens verkan. Då blir 75 hela 97 procent av 77, men bara 7 promille av de 10 257.

Att IPCC stött sig på en så grov bluff visar dess naturvetenskapliga inkompetens. Denna är inte förvånande, eftersom IPCC är ett helt politiskt organ. I dess beslutande församling har världens diktatorer stor majoritet. Verkligheten har visat att dess stora larm varit falska.

Riktiga forskare konstaterar att Solen är den främsta faktorn i klimatförändringarna. Vi hade ett 20-tal av dem på våra vetenskapliga konferenser 2016 och 2018.

Solen är nu extremt passiv, vilket brukar betyda kallare klimat.

Sture Åström, Nätverket Klimatsans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel