Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Jan Lahenkorva kastar sten i glashus

Jan Lahenkorva (S) har i flera artiklar försökt att ifrågasätta vår förmåga att bedriva politik. Socialdemokraterna står inte ens upp för sin egen politik utan skickar fram Centern för att genomföra Socialdemokraternas önskan om att minska antalet hälsocentraler och dränera dess innehåll, skriver Patrik Stenvard (M) och Alexander Hägg (M) i en slutreplik.

Slutreplik på insändaren från Jan Lahenkorva (S): Moderaternas svar klargör min poäng – de saknar egen politik

Jan Lahenkorva (S) har i flera artiklar försökt att ifrågasätta vår förmåga att bedriva politik. Det är lite att kasta sten i glashus. Socialdemokraterna står inte ens upp för sin egen politik utan skickar fram Centern för att genomföra Socialdemokraternas önskan om att minska antalet hälsocentraler och dränera dess innehåll.

Det finns en uttalad vilja från socialdemokraterna i Region Gävleborg att minska antalet hälsocentraler. Vi moderater däremot vill bevara och utveckla den nära vården för patienterna, värnar det fysiska mötet mellan läkare och patient samt anser att alla ska ha rätt att välja en hälsocentral där man känner sig trygg.  Vi moderater är trygga i vår politik och mer än beredda att ta över ledarskapet över Region Gävleborg då Socialdemokraterna verkar ha tappat kontrollen.

Det ska dock sägas att det är bra att åtminstone en S-representant försöker ta debatten, till skillnad från att ducka, vilket har varit Socialdemokraternas linje rätt länge nu. Dock blir det inte speciellt sakligt, konstruktivt eller ens begripligt då Jan inte verkar läsa de svar han får.

Patrik Stenvard (M) regionråd i opposition

Alexander Hägg (M) regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel