Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Jag kan förstå tidningsbudet som vänder i porten vid en mystiskt lukt – det handlar om deras arbetsmiljö

Som tidningsbud ser och möter man mycket, så man blir vaksam och observant. Det hände att jag var tvungen att hålla andan när jag delade ut tidningen, eller kräktes sedan jag varit in i en portuppgång, skriver signaturen Fru Pettersson, fd tidningsbud.

Annons

Jag har följt debatten om lukt i trapphus. Har själv jobbat som tidningsbud och det har hänt många gånger att när man har öppnat en port så har man funderat vad det är som luktar.

Hade en port som luktade så illa att jag höll andan när jag sprang in med abonnentens tidning. Då har jag även jobbat inom lantbruket över 20 år så jag är inte rädd för lukter. Då jag är fruntimmer och har jobbat som gravid så har det faktiskt hänt att jag spytt sedan jag varit in i vissa portar.

Det som är värst med mystiska lukter när man öppnar porten som ensamt bud mitt i natten är att man är helt ensam och man vet inte vad som luktar. Jag har bl a mötts av blodlukt, avföringslukt, röklukt, och det kanske inte är lukten som är obehaglig utan att man är ensam och orolig och funderar vad det är som orsakar lukten, och vad möter eller hittar jag om jag går in här själv mitt i natten.

Som tidningsbud ser och möter du mycket så man blir vaksam och observant. Så ibland kunde en abonnent bli utan tidning pga att jag tänkte på mig själv.

Trapphusen är en del av tidningsbudets arbetsmiljö. Alla vill känna sig trygga i sin arbetsmiljö. Många glömmer att det finns en vanlig människa bakom tidningsbudet.

Fru Pettersson, fd tidningsbud

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel