Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Jag håller med dig Rådlund – många frågor kring Östernäs kvarstår, men det finns en del svar

Rådlund är missnöjd med kommunikationen mellan oss beslutsfattare och allmänheten och där speciellt det kommunala pensionärsrådet. Bästa tillfället för att för KPR:s del att få sig rimligt omfattande information erbjuds under de fyra sammanträden per år som i normala fall är planerade, skriver László Gönczi (MP), omsorgsnämndens ordförande, som också lovar svara direkt på Facebook.

Det finns en del svar. Kurt Rådlund säger i en insändare att mycket är olöst innan Östernäs kan vara hem för människor. Jag kan inte annat än att hålla med, därför är inte heller det slutgiltiga beslutet om placeringen av det nya demensboendet slutligen avgjort. Nämnden har begärt parallella processer så att alternativet norr om Gärdeåsen ska vara förberett om frågorna inte blir tillfredsställande besvarade.

Rådlund är missnöjd med kommunikationen mellan oss beslutsfattare och allmänheten och där speciellt det kommunala pensionärsrådet (KPR).

Nämnden har redan i maj tagit beslut om minskning av 12 platser i särskilda boenden. Det finns i protokoll och det har förts fram i pressen.

Gällande placeringen av det nya boendet har KPR ombetts att yttra sig och det har de gjort. Nämndens ledamöter var väl informerade om KPR:s synpunkter vid beslutstillfället och det kommer även fullmäktige att bli inför det slutliga avgörandet. Östernäs har legat som huvudalternativ under den långa förstudietiden som Yvonne Oscarsson (V), ordförande i den förra omsorgsnämnden, hade tagit initiativet till.

Det är inte helt klart var frågor ska kunna ställas om man ska räkna med fullödiga svar. I tidningen finns klara gränser för artiklarnas längd. I fullmäktiges frågestund för allmänheten ska enkla och begränsade frågor kunna få sig korta svar. Konsekvensutredningar och politiska överväganden finns tillgängliga på kommunkansliet.

Bästa tillfället för att för KPR:s del att få sig rimligt omfattande information erbjuds under de fyra sammanträden per år som i normala fall är planerade.

Många frågor blir också besvarade av mig på Facebook i de trådar som initieras av Ljusdalspostens artiklar eller på mitt egna initiativ.. Så tänker jag även denna gång.

László Gönczi (MP) ordförande i Ljusdals omsorgsnämnd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel