Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Isbjörnen har blivit en symbol som spelar klimatförnekarna i händerna

Blir isbjörnarna färre eller inte? Sanningen är att man inte vet så exakt, skriver Bengt Bengtsson i en replik till Sture Åström, nätverket Klimatsans.

Sture Åströms tidigare replik till Jens Ahlbom: Sagan om isbjörnarna får inte förväxlas med verkligheten

”Det finns fem gånger så många isbjörnar idag som det fanns på 1970-talet” skriver den rikskände ”klimatförnekaren” Sture Åström. Hur kan han veta det? Enligt andra källor finns det uppskattningsvis 20 000-30 000 isbjörnar idag. Sanningen är att man inte vet så exakt. 

Jens Ahlboms insändarbild: Klimatförnekelse

Samtidigt som isbjörnen minskar på vissa platser tycks den öka på andra områden. Vilken verkan de snabba klimatförändringarna och de krympande isarna på Arktis kommer att ha för isbjörnen som art på sikt är svårt att veta.

Därför är det olyckligt att just isbjörnen bland klimataktivisterna får stå som symbol för deras engagemang. Det är i sanning att spela ”klimatförnekarna” i händerna.

Bengt Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel