Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Intressant men obegripligt, Moderaterna

Jag skulle gärna vilja veta varför Moderaterna i Ljusdal påstår att flera chefer avslutats på ett mindre trevligt sätt. Berätta för mig när och hur det har blivit fel så lovar jag att göra mitt yttersta för att rätta till det i framtiden, skriver kommunstyrelsens ordförande Markus Evensson (S) i en replik.

Annons

Moderaterna i Ljusdal markerar att de inte står bakom den personalpolitik som nu förs i Ljusdals kommun. Det är tämligen intressant. Vid senaste budgetredovisningen så har Ljusdals kommun ett underskott som pekar på minus 82 miljoner kronor efter åren 2017-2019. Detta är skrämmande och vi måste vidta åtgärder för att försöka komma i balans.

Vi har gemensamt tagit ett beslut om att vi måste genomföra strukturella förändringar och på kommunstyrelseförvaltningen har vi avslutat ett antal chefers anställningar som ett led i detta. Dessa är IT-chef, informationschef, inköpschef, fastighetschef, utredarchef, utvecklingschef samt utöver detta VD på NärLjus och skolchef.

All hantering av personal är delegerat till kommunchef med flera, de sköter alla uppsägningar, de är utbildade och professionella och jag har största förtroende för att de utför sina åtaganden på ett respektfullt sätt gentemot sina medarbetare. Politiken har regelbundet fått återkoppling för de åtgärder som är vidtagna.

Jag skulle gärna vilja veta varför Moderaterna i Ljusdal tar denna ställning, att påstå att flera chefer avslutats på ett mindre trevligt sätt kräver sin förklaring. Berätta för mig när och hur det har blivit fel så lovar jag att göra mitt yttersta för att rätta till det i framtiden.

Till sist vill jag upplysa Moderaterna i Ljusdal att till tjänsten som chef för enheten för strategisk och hållbar utveckling hade vi 47 sökanden. Det ser jag som ett riktigt gott betyg och att vi har ett varumärke med dragkraft som får fler att vilja jobba hos oss. Det är jag mycket glad för.

Markus Evensson (S) kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel