Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Inga problem att kommunen driver friskvårdsanläggning

B-O Staffas, Bollnäspartiet, svarar på Ingvar Bengtssons insändare "Angående Företagarnas kritik mot kommunala gym" (31/3).

Ingvar Bengtsson undrar ”vad är problemet att kommunen driver friskvårdsanläggning”?

Svar: En bra fråga från Ingvar i Arbrå, då Bollnäspartiet kan meddela att det inte är något problem över huvud taget. Vem eller vilka som driver olika anläggningar kan ske på flera olika sätt eller alternativ, inte minst att kommunen själv ansvarar för drift och lokaler.

Problemet i just det här fallet är att det tecknats ett avtal mellan uppdragsgivaren (kommunen) och en utförare (enskilt aktiebolag) som på ett mycket ensidigt sätt gynnar utföraren i det här fallet det privata företaget. Avtalet är nu uppsagt från hösten 2021 och en översyn pågår av bland andra vår kommunchef.

Frågan har diskuterats av flera olika parter inte minst i stort sett alla politiska partier där stor enighet finns för en förändring nu när avtalstiden gått ut.

Min uppfattning är att varje politikers roll är att se till att skattemedel används och fördelas utifrån lagar och förordningar på ett transparent sätt så att alla aktiviteter klarar granskningar och revisioner och inte minst befolkningens skattebetalarnas synpunkter och behov.

Bollnäspartiet har stor tilltro till att pågående process kommer att leda till utveckling inom området folkhälsa i hela vår kommun, inte minst i Arbrå. Befolkningens behov och önskemål ska i största möjliga mån tillgodoses utifrån de resurser som finns till förfogande.

B-O Staffas, gruppledare, Bollnäspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel