Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Hur kan ni veta att det läggs lite skattemedel på fiskevårdsprojektet? Ni visste ju inte vad det kostade!

 
Fria vandringsvägar för fisk
Visa alla artiklar

Om det spekuleras runt kommunala idéer så är det ett misslyckande i sig. skriver signaturen Skattebetalare i en replik till diskussionen kring fiskevårdsprojektet i Nordanstig.

Ola Wigg och Stig Eng menar att det finns många missuppfattningar och spekulationer kring Nordanstigs kommuns fiskevårdsprojekt och hänvisar till att kommuninnevånarna inte är insatta. Den 656-sidiga fiskevårdsplanen på kommuns hemsida ska göra saken bättre.

Läs Ola Wiggs och Stig Engs replik: Viktiga värden inom räckhåll med fiskevårdsprojektet

Om det spekuleras runt kommunala idéer så är det ett misslyckande i sig. Tydliga uppslag som är utan motsägelser slipper sådana problem. Det går nämligen inte att säga att vattenkraftverk är utan tillstånd och att dessa har förändrat vattendragen när det inte är så. Vidare i repliken sägs att de läggs mycket lite av skattemedlen på projektet. Hur kan ni veta det när ni inte kunde svara på hur mycket projektet kostade i kommunalfullmäktige? ”Ortsbo” har rätt om ett sådant styre.

Det kan väl inte vara någon hemlighet att hur vida vattnet ska gå åt det ena eller andra hållet regleras med vattendomar. Eftersom inte kommunen äger Stocka vattenkraftverk är detta en fråga som ska föras i dialog mellan Mark- och miljödomstolen och ägarna. Inte i en rapport som bekostats av skattebetalarna.

Det är väl heller ingen hemlighet att Stocka vattenkraftverk sedan länge är miljöanpassat och har alla tillstånd för att avleda vatten till vattenkraftverket. Det vill säga, Harmångersåns utlopp i havet uppfyller enligt lag alla krav på biologisk mångfald och fiskvandring. ”Viktiga värden” finns alltså redan i denna del av ån. All energi och skattemedel som läggs på att få det annorlunda borde gå till den kommunala driften och till att förbättra den fisktrappa kommunen själva äger och har byggt, om den inte duger.

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel