Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Helt riktigt om gesällbrev – och om att bra bröd möglar

Gesällbrev visar på en yrkesstolthet i ett yrke och som kommer framtida kunder till del. Och kanske var bagaren, som en gång gjorde reklam för sitt bröd som faktiskt möglade, före sin tid? skriver Jan Berg.

Annons

Äntligen. Helt riktigt, Stefan Jonäng! Gesällbrev är ett bevis på att man har förkovrat sig och tagit ett kompetensbevis i sitt yrke. Det visar att man besitter både kunskap och intresse för sitt yrke.

Med det menar jag inte att man saknar goda kunskaper i sitt yrke utan gesällbrev, men har man tagit och avlagt proven i ett gesällbrev och senare i ett Mästarbrev så visar man yrkesstolthet i sitt yrke som kommer framtida kunder till del.

Jag håller även med insändaren om Bröd med lång hållbarhet. Men det finns ju små bagerier och konditorier som bakar bröd varje dag. Gynna de lokala företagen, utan dem blir nog orten tråkig.

Jag minns en kollega som annonserade för länge sedan ”vårt bröd möglar”. Det var då på den tiden när man uppmärksammade frågan om bröd med tillsatser. Han var nog långt före sin tid.

Från en som har båda bevisen.

Jan Berg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel