Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Har inte ryktet nått X-trafik att det finns människor i Mohed?

Förläng 64:ans linje upp genom Mohed, föreslår signaturen Kenneth, som anser att det är nästan omöjligt att ta sig dit med kollektivtrafik. X-trafik ger svar direkt.

X-trafik igen! Det är intressant att läsa X-trafiks trafikutvecklares svar i fredagens tidning på helahälsingland.se. Han har "fått reda på" att det finns människor igen på Ljusne Söder, sedan Migrationsverket flyttat ut. Så nu förlänger man två (2) turer så att de vänder på söder istället för Ljusne centrum. Ljusne söder får då 13 turer dagligen istället för som planerat "bara" 11.

Läs också insändaren där X-trafik ger svar direkt: Omvänd rasism X-trafik?

X-trafik säger i svaret: "Vilket går i linje med de utbudsanalyser som vi arbetar efter". Sätt ovanstående och hela hans svar mot artikeln som avsåg Mokorset, Mohed och Mo. Där gäller tydligen en annan utbudsanalys. Där drar man in all trafik, från dagens två resdagsmöjligheter - tisdag och fredag till ingen resmöjlighet alls. Har inte ryktet nått X-trafik att det finns människor i de orterna, så de kan låta 64:an göra en något längre tur upp genom Mohed istället för att förlänga i Ljusne. Gör den ändringen i Mokorset/Mohed i stället. Tiden finns tydligen.

Läs artikeln: X-trafik drar in busslinje – beslutet upprör: "Landsbygden borde prioriteras"

I Mohed finns, sommartid, restaurang, camping, stor badplats med vattenrutschkana och idrottsplats. Men att ta sig dit är omöjligt med kollektivtrafik. Dåligt. Alla kan inte eller vill inte till Stenö.

Är det så att någon annan på X-trafik har titeln trafikavvecklare och att utvecklaren och avvecklaren har delat in kommunen mellan sig?

Finns det någon logik i hur de tänker? Tänks det överhuvudtaget?

Kenneth - som av och till får komplettera/ersätta X-trafiks obefintliga trafik i Mohed

Svar direkt: Efter att tidigare ha trafikerat Ljusne söder med samtliga turer på linje 64 halverar vi nu utbudet tills vi vet hur många som slutligen kommer att vara bosatta på området. Antalet turer kan komma att förändras.

De senaste månaderna har vi haft väldigt många resenärer, i snitt 46 per dag, till och från Ljusne söder. På linje 66 till och från Mohed har resandet däremot varit mycket begränsat, stundtals med tomma bussar, vilket ligger bakom beslutet om nedläggning av linjen.

Att köra vissa turer på linje 64 via Mohed skulle ge samtliga resenärer till och från Holmsveden/Bergvik betydligt längre restider, vilket ger en kraftig försämring för dem, och antalet resenärer från Mohed skulle med stor sannolikhet bli mycket lågt.

Rickard Sjöqvist, trafikutvecklare X-trafik 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel