Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Har du bättre förslag hur vi ökar kvalitén och samtidigt minskar kostnaden, Fredrik Röjd, så är det välkommet

 
Skolutredningen i Ljusdals kommun
Visa alla artiklar

Ljusdals kommun har aldrig varit i en sådan svår ekonomisk situation som vi är i nu. Det gäller för alla politiska partier och dess företrädare att gräva ner stridsyxan för Ljusdals kommuns framtid, skriver utbildningsnämndens ordförande Stina Bolin (S) i ett svar till Fredrik Röjd (Lp)

Annons

Det finns lite faktafel i din insändare Fredrik, vi har ett minoritetsstyre i Ljusdal, det finns ingen politisk majoritet och det innebär att inget är avgjort i förvä. Så det stämmer alltså inte alls att skolutredningen skulle vara ett beställningsjobb med förbestämt slutresultat, det går helt enkelt inte.

Den utredning som utbildningsnämndens politiker gemensamt beställt är väldigt övergripande och innehåller olika alternativ för förskola och grundskola. Vi har också möjlighet att välja delar ur alternativen att utreda vidare.

Ljusdals kommun har aldrig varit i en sådan svår ekonomisk situation som vi är i nu. Det gäller för alla politiska partier och dess företrädare att gräva ner stridsyxan och försöka hjälpas åt på bästa sätt för Ljusdals kommuns framtid.

Det finns naturligtvis andra sätt att minska kostnaderna med motsvarande 35-40 miljoner, t ex ändra på nyckeltalen, dvs färre pedagoger och fler barn/elever per grupp/klass. Det gäller då alla barn och elever i hela Ljusdals kommun, det ser inte jag som ett alternativ.

En skattehöjning skulle kanske rädda oss tillfälligt, men det är inte heller aktuellt. Om du har ett bättre förslag till att minska kostnaderna och samtidigt öka kvaliteten så får du mer än gärna bidra med dina förslag och alternativ, allt är välkommet i det här läget.

Stina Bolin (S) ordförande utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel