Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Hamra Kraft innebär inte än försämring för naturmiljön

Det har inte från Länsstyrelsens sida framförts synpunkter på nolltappning i Hamrasjön, skriver Hamra Kraft AB i en avslutande replik.

Replik till insändaren: Varför inte börja jämna ut flödet både sommar- och vintertid?

I ett föreläggande från Länsstyrelsen 2017-11-28 uppmanas Hamra Kapellag att redovisa huruvida villkor angående biotopvårdande åtgärder i vattendom VA 60/92 utförts bl.a mellan Stenslåsjön och Storlugnet.

Hamra kapellag redovisade sitt svar till Länsstyrelsen 2018-02-28.

I beslut från 2019-01-24 skriver Länsstyrelsen att det är oklart vem som utförde biotopvårdsåtgärdena, men Länsstyrelsen bedömer att de oavsett uppdragsgivare kan anses uppfylla eventuell överenskommelse mellan kapellaget och myndigheterna rörande biotopvårdsåtgärder nedströms Stenslåsjön sånär som på den punkt att en damrest fortsatt utgör ett vandringshinder för fisk.

Det har inte från Länsstyrelsens sida framförts synpunkter på nolltappning i Hamrasjön. Som även nämns i vattendomen har vattensystemet nedströms Lillhamrasjön tillflöden från sidorna och man bedömer därför att vattenföretaget inte innebär en försämring för naturmiljön.

Urban Olsson Vd

Hamra Kraft AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel