Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Förvånansvärt att Socialdemokraterna inte vill kännas vid sitt eget tidigare fattade beslut om Linden

Beslutet gällande Lindens framtida utformning fattades redan år 2017 av Socialdemokraterna. Enligt detta fattade beslut ska ett avvecklande av äldreboendet i servicehusform ske, dock inte en nedläggning av boendet. Detta är alltså ett beslut som Socialdemokraterna själva har fattat, men som ännu inte har verkställts, skriver Sverigedemokraterna omsorgsnämnden i Söderhamn i en replik.

Replik på Socialdemokraternas insändare: Vad vill borgerligheten i Söderhamn med äldreomsorgen? Låt inte tomma lägenheterna bli fler på kommuninnevånarnas bekostnad!

För Sverigedemokraterna är det en självklarhet att alla människor ska kunna åldras med värdighet. Alla våra äldre förtjänar att få den bästa möjliga äldreomsorgen. Den dag man får svårt att klara sig själv ska samhället gå in och erbjuda den hjälp som behövs. Äldre ska därför kunna bo kvar hemma, även om omsorgsbehoven ökar, men för de som önskar eller behöver ett annat boende, ska ett sådant tillhandahållas utformat efter personens individuella behov. Grundläggande är dock att alla äldre ska kunna fortsätta leva ett tryggt och meningsfullt liv.

Läs även repliken från Alliansen: Jo, vi vet vad vi vill – människan före materia

Dagens diskussioner kring Lindens vara eller icke vara är för sammanhanget egentligen helt irrelevant, i och med att beslutet gällande Lindens framtida utformning fattades redan år 2017 av Socialdemokraterna. Enligt detta fattade beslut ska ett avvecklande av äldreboendet i servicehusform ske, dock inte en nedläggning av boendet. Detta är alltså ett beslut som Socialdemokraterna själva har fattat, men som ännu inte har verkställts.

Vi sverigedemokrater finner det högst förvånansvärt att Socialdemokraterna helt plötsligt inte vill kännas vid sitt eget tidigare fattade beslut, utan däremot väljer att ställa sig frågande till hur Sverigedemokraterna resonerat i frågan om äldreboendet Linden i Bergvik. Vi vet inte om Socialdemokraterna aktivt valt att missförstå vår ställning i denna fråga eller om de räds ta ansvar för sitt eget fattade beslut.

Men för att förtydliga; Sverigedemokraterna ser ett stort behov av att ha Linden kvar som ett Vård och omsorgsboende, helst i gruppboendeform. Vi instämde i beslutet att avslå Faxeholmens första förslag till ombyggnad av Linden, av den anledningen att förslaget inte levde upp till de krav som ställs. Vidare lade Sverigedemokraterna därför ett tilläggsyrkande om att fler förslag ska inkomma från Faxeholmen där gruppboendets rådande rumskrav tillgodoses. Värt att notera i sammanhanget är att vårt tilläggsyrkande kom att bifallas.

Ännu har inget förslag inkommit på hur vi ska kunna gå vidare med detta, varför vi i dagsläget inväntar fler förslag på lösningar och först då kan vi fatta ett beslut. Klart står dock att Linden inte kommer att fortsätta i dess nuvarande form, det såg Socialdemokraterna till redan år 2017.

Rino Hedblom (SD) ledamot Omvårdnadsnämnden, Sven Lindberg (SD) ledamot Omvårdnadsnämnden, Eva-Mai Mineur (SD) ersättare Omvårdnadsnämnden, Sten Sundqvist (SD) ersättare Omvårdnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel