Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Förundras över Moderaternas syn på sanning

Gunnar Eriksson (S) skriver här ett svar till Kennet Hedman (M) som anser att Socialdemokraterna i Ljusdal har gjort fel när de ansökt om att bli utförare åt Arbetsförmedlingen.

I bland kan man inte upphöra och förundras hur man från moderaternas sida vrider och vänder på sanningen.

När det gäller ansökan från Ljusdals kommun på att bli kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen mot stöd och matchning.

Läs också: Vi vill verka för en stabilare arbetsmarknadspolitik

Vi har i dag ca 800 arbetssökande i kommunen, samtidigt så har vi en kompletterande aktör som jobbar med att lotsa arbetslösa till jobb och studier och den kompletterande aktören har i dag cirka 120 arbetssökande registrerade så det finns över 600 personer som inte får någon hjälp.

Så om man ser ur de arbetssökandes villkor så är det bra för dessa personer att man från Ljusdals kommun engagerar sig i deras problem vilket är att hitta ett jobb eller att utbilda sig.

I Ljusdals kommun finns i dag cirka 120 personer i sysselsättning med statligt lönestöd plus ett 20-tal anställda som jobbar med att utbilda och placera ut dessa personer i jobb eller utbildning.

Man kan med tydlighet säga att arbetsmarknadsenheten har en organisation som gör ett seriöst och gott arbete för de personer som står långt från arbetsmarknaden.

Gunnar Eriksson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel