Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: En enastående stark tro är en tillgång

Gullefors har helt rätt i att jag faktiskt tror på Bibelns berättelser om märkliga händelser. Jag var inte med då dessa ting skedde men väljer att acceptera den tidens trovärdiga vittnen så länge ingen annan trovärdig information finns tillgänglig, skriver Jerker Sjölander i en replikväxling om naturvetenskap och tro.

Jag beundrar Bo Gullefors, som lyckas finna bevis för evolutionsteorin i de mikroskopiska iakttagelser som kan göras och gjorts inom naturvetenskapen hitintills. Ibland är det en tillgång med en så enastående stark tro! Dessa iakttagelser är värdefulla och kan inte förnekas, men utgör inga som helst empiriska bevis för att livet här på jorden tillkommit utan en medveten och intelligent konstruktör och skapare. För att få till stånd sådana bevis krävs betydligt mera fakta och en påtaglig och pågående utveckling, som går att iaktta även idag, men som sker spontant och utan mänsklig intellektuell inblandning.

Gullefors har helt rätt i att jag faktiskt tror på Bibelns berättelser om märkliga händelser. Jag var inte med då dessa ting skedde och kan därför inte bevisa att det är sagor utan väljer att acceptera den tidens trovärdiga vittnen så länge ingen annan trovärdig information finns tillgänglig. Det är inte endast i vår tid som "otroliga" ting sker. Enligt evolutionsteorin så har det mest otroliga skett under årmiljoner då liv uppstod ur tomma intet och blev något så komplext att ingen mänsklig intelligens ännu lyckats skapa något likvärdigt, trots tillgången till både befintlig materia och ytterst sofistikerade laboratorier.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel