Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Det ska bli intressant att se jobbannonsen för läkaren i Edsbyn eller Söderhamn

Anders W Jonssons idé med en läkare på plats känns som rena stenåldern. Det blir spännande att se hur man då ska formulera annonsen när tjänsten ska utannonseras i Edsbyn, Alfta, Ockelbo, Arbrå, Söderhamn, Hedesunda. Den läkaren kan inte vara sjuk, vabba, gå på utbildning, arbeta på något äldreboende, skriver Bengt-Olof Staffas.

Svar på Anders W Jonsson och Magnus Svenssons insändare: Fler måste få en fast läkarkontakt i primärvården

Det går att ha otur när man tänker, kanske en gång, men Svensson och Jonsson uppvisar en osedvanlig förmåga att vara helt i otakt med tiden. Läkaren Jonsson torde veta att vi inte befinner oss på 1960-talet utan nu arbetar vi i väl utvecklade multiprofessionella team med arbetsterapeuter, sjukgymnaster, kuratorer, rehabkoordinatörer och inte minst distriktssköterskor. I Svenssons och Jonssons primära vård behövs inte dessa utan det ska räcka med läkare och sjuksköterska. Region Gävleborg har under flera år höjt ersättningen för att hälsocentraler just skall arbeta i team men det begriper tydligen inte barnläkaren Jonsson.

Den primära vården med dessa team upptäcker också den största delen av alla cancerfall, tar hand om de flesta diabetiker, hjärtsjuka samt alla med psykisk ohälsa och alla som blivit långtidssjuka och multisjuka äldre.

Jonsson idé med en läkare på plats känns som rena stenåldern. Det blir spännande att se hur man då ska formulera annonsen när tjänsten ska utannonseras i Edsbyn, Alfta, Ockelbo, Arbrå, Söderhamn, Hedesunda. Den läkaren kan inte vara sjuk, vabba, gå på utbildning, arbeta på något äldreboende. Det är nog inte vad den nyutbildade läkaren tänker sig som förmodligen har ett eget liv utanför hälsocentralen.

Vänligen

B-O Staffas, primärvårdschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel