Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Det måste vara trygghet på lika villkor – även för dem som bor i Ramsjö

Vi har helt olika åsikter om fördelarna med räddningsvärn och hur du framhäver vad bra det fungerar i västra delarna av Ljusdals kommun, skriver Sven Stockzell i en svarsreplik till Kjell Inge Wennberg.

Replik på inlägget från Kjell Inge Wennberg: Enskogen räddades av en gemensam insats – inte bara av Ramsjökåren

Naturligtvis vet jag och hela landet, att det var gemensamma krafter som bidrog till att ovannämnda by räddades.

Om det är någon tröst för dig, så korrekturlästes och redigerades min insändare före publicering. Då tillades den fetstilta rubriken du relaterar till utan min vetskap.  I min insändare står: "Två år tillbaka framstod ovannämnda styrka som räddare av byn Enskogen" osv. Hur detta ”framstod” kan bara Enskogens innevånare samt press, radio eller tv svara på, inte jag.

Däremot har vi helt olika åsikter om fördelarna med räddningsvärn och hur du framhäver vad bra det fungerar i västra delarna av Ljusdals kommun. Bästa Kjell Inge; Ta fram kommunkartan med Los som utgångspunkt – Inom 4 mil åt varje håll hittar du värn i Los-Kårböle-Fågelsjö-räddningskår, Färila samt en bedömningsambulans i Los (24 tim). Gör samma sak med Ramsjö som utgångspunkt. Endast Ramsjökåren finnes och där skall pengarna sparas! Tycker du att det är trygghet på lika villkor?

Dessutom anser du, att det är fel att blanda in sjukvård och ambulans i frågan. Jag vet mycket väl efter 30 år som ansvarig för Ramsjö-ambulansen att Regionen står som ansvarig för sjukvårdsbiten, men IVPA-insatserna får ej försämras i Ramsjöområdet!

Avslutningsvis väljer du ordet "utarmning" av bygd i repliksvaret . Detta uttalande får stå för dig och fanns ej med i min insändare!

Detta blir mitt sista inlägg i frågan och jag ser på ditt födelseår, Kjell Inge, att respekten för varandra snart är ömsesidig!

Sven Stockzell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel