Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Det handlar inte bara om en bandyhall – det handlar om en plan för hela Bollnäs centrum

 
Bandyhall i Bollnäs
Visa alla artiklar

Den långsiktiga utvecklingen av staden och arbetet som pågår på och runt resecentrum och gamla SJ-området anser vi i kommunledningen är en viktig prioritering, oavsett coronatider eller inte. Stadsutvecklingen leder till att stadskärnan knyts ihop och det leder till en starkare centrumbildning, skriver Marie Centerwall (S), kommunalråd i Bollnäs.

Svar på insändare från Ingvar Bengtsson: Sätt hallbygget i karantän!

Bollnäs resecentrum och Bro 4:4 är två viktiga utvecklingsnoder för kommunen och de hänger starkt ihop.

Den långsiktiga utvecklingen av staden och arbetet som pågår på och runt resecentrum och gamla SJ-området anser vi i kommunledningen är en viktig prioritering, oavsett coronatider eller inte. Utifrån detta är fokus inte enbart en bandyhall, arbetet med hela området är en del av ett större sammanhang än bara en enskild byggnad. Stadsutvecklingen leder till att stadskärnan knyts ihop och det leder till en starkare centrumbildning.

Ingvar Bengtssons slutsatser från referat av mig från Ljusnan angående Bgif bandyn överensstämmer inte med mitt sätt att se på föreningen.

Jag tror på föreningen eftersom det är så många eldsjälar för bandyn som bidrar till sammanhållning, med deras enastående engagemang, med deras bredd och olikheter av kunskaper, en tydlig vilja att långsiktigt lösa deras utmaningar. De visar med vilja och uthållighet att fortsätta utvecklas för jämlika förutsättningar i moderna förutsättningar. Det ansvaret visar föreningens starkt, precis som många andra föreningar gör.

Området Bro 4:4 och dess byggnader är mycket eftersatt och förfallet är konstant i dess nuvarande form. Det är omdömeslöst att låta det fortgå, det kommer att kosta ännu mer för skattebetalarna framöver om inget sker.

Jag är därför glad över att en extern aktör är beredd att bidra med investeringar för både bandyn och övriga eftersatta byggnader på området.

Självklart är kärnverksamhet prioriterat och det kommer det även framledes att vara. Att ställa den ena verksamheten mot den andra är inte rimligt för oss som har ansvar och framtidstro.

Marie Centerwall (S), kommunalråd Bollnäs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel