Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Det går inte att bevisa att Gud finns – som troende är beviset att leva som jag lär

Jesus avvisade dem som begärde tecken och bevis på att han var sänd av Gud. Beviset idag är detsamma som på Jonas tid: du kan se Gud i människor som mött den levande Jesus och lever enligt kärleksbudet, skriver Håkan Bengter i en replik till Bo Gullefors.

"Himlarna förtälja Guds ära, och fästet förkunnar hans händers verk ... det är ej ett tal eller språk vars ljud icke höres" (Ps 19:1-4).

Ett försök till svar på Bo Gullefors insändare mot Jerker Sjölander, och då sista stycket där Bo lägger bevisbördan på den troende att det finns en Gud. Jag har känt utmaningen ända sedan jag läste det, tack för det Bo Gullefors.

Jesus avvisade dem som begärde tecken på att han var sänd av Gud (alltså bevis): "Ett ont och trolöst släkte söker ett tecken, men det skall inte få något annat tecken än profeten Jonas tecken. För liksom Jona var i den stora fiskens buk i tre dagar och tre nätter, så skall Människosonen vara i jordens inre i tre dagar och tre nätter".

Profeten Jona kom "tillbaka till livet" som en förebild till Jesu död och uppståndelse. Inte något att raljera över och förlöjliga!

Har jag som troende och bibelläsare idag en bevisbörda är det i så fall att jag lever som jag lär. Jesus var själv tecknet, eller beviset på Gud som de flesta inte ville se. Och profeten Jona blev genom sin förkunnelse räddningen för den stora staden Nineve cirka 800 år tidigare, åtminstone för den generation som fanns där då.

Beviset idag är detsamma, du kan se Gud i människor som mött den levande Jesus och lever enligt kärleksbudet. Gud är sådan, han använder svaga människor. Han vill också rädda vårt land och vår generation, även om vi gör allt för att "skydda" våra barn att utsättas för Bibeln och tron. Jag längtar se vilken väg Gud går idag.

Håkan Bengter, Nyköping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel